Platforma civică „Împreună” cere Ministerului Educației să verifice legalitatea aducerii a 100 de elevi minori la vizionarea filmului „120 bpm” și la „dezbaterea” organizată de Accept. „ Școala românească este implicată în activismul LGBT?”
Platforma civică „Împreună” a trimis o sesizare noului Ministru al Educației, având ca temă „legalitatea deciziei” de a purta 100 de elevi la o vizionare, urmată de o dezbatere asupra filmului „120 bpm”.
„Platforma civică Împreună - cea mai largă și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din peste 1.000 de ONG-uri și intelectuali din tot spațiul românesc, vă rugăm ca, în ceea ce privește organizarea unei dezbateri cu elevi de liceu la cinematograful Elvire Popesco din București, pe marginea filmului „120 bpm”,
- să verificați legalitatea deciziei de a organiza dezbateri cu elevi de liceu pe marginea filmului „120 bpm”. A fost clasificat acest film de instituțiile în drept înainte de organizarea dezbaterii (19 ianuarie 2017)? Dacă, da, pentru ce categorii de vârstă? Dacă nu, de ce s-a organizat o dezbatere cu minori pe marginea acestui film? Organizatorii au cerut și obținut acordul expres al părinților? Decizia profesorilor de a participa alături de elevi minori a avut aprobarea expresă a conducerii unităților de învățământ respective?
- să verificați oportunitatea organizării unei dezbateri cu elevi de liceu fără avertizări explicite, clare, cu privire la conținutul filmului, cu privire la scenele explicite de sex și a gradului și genului de violență conținută”, arată textul sesizării.
Postat de admin și este completat sub 120 bpm. 15.02.2018, Reacţii. Tag-uri: 120 bpm, Asociația Accept, Cinema Elvira Popescu, Platforma Împreună