Ultimele Comentarii

În răspuns la: Legislaţie

Comentariu de la: Viorica Tauciuc Vizitator

Viorica Tauciuc

Buna ziua!
Daca in luna ianuarie am avut 5 zile CM cu plata 100%,cu impozitul nou de 10%, va rog sa mi spuneți dacă afectează la salariu?! Mulțumesc frumos!
Respect și prețuire!

@admin
Nu are cum să afecteze dacă e 100% ci din contră pentru cele 5 zile nu se mai reține sănătate și luați chiar mai mulți bani.

2024-01-27 @ 12:04
Cristina M

Felicitări cu reverență pt cine a întocmit aceasta constatare a calculului salariilor la acest moment
Mă aflu în situația de a fi aspru nedreptățită datorita calculării incorecte a compensațiilor tranzitorii…..logic trebuia să apară o lege/ordonanța prin care sa se anunțe “dispariția"lor…..
Credeți că ITM -ul mai poate rezolva ceva?
Am apelat( cerând cadrul legal prin care și fost tăiate …..diminuate…..sau cum or mai fi) la Minister, ISJ, Edusal și am fost trm de la unul la altul…. Niciun răspuns concret!
Mulțumesc

2023-12-16 @ 13:06
Țerigariu Claudia

Bună ziua.
In aceeasi situatie este si Asistentul Personal. Ne judecam pentru dreptul la o viață decentă. Din 2018 avem salariile de bază calculate gresit, sub minimul garantat, indemnizatia de hrana nu este inclusa in media venitirilor care stau la baza calculului indemnizatiei de CO, sporuri nerecunoscute, lucram 24/24 7/7 iar pe CIM avem program de 8 ore/zi 5zile/sapt, sărbători legale neplătite…umilitor pentru ori ce om! Desi suntem limitați că funcție la studii liceale facem munca a 4-6 specialisti, pe care Statul Român ar trebui sa ii plătească cu salarii de bază incepand de la 4000 lei fiecare și ajungând la 5000-8000 lei! Asiguram îngrijiri medico-psiho-sociale pentru persoanele cu dizabilități. O scalvie mascată! Nu exagerez! De ce? Pentru că nu avem alternativă! Majoritatea suntem aparținătorii persoanelor cu dizabilități iar pentru că Statul Român nu asigură servicii reale lucram continuu! Dizabilitatea nu are vacanță și nici nu ia pauză! Dacă restul categoriilor de angajați din Asistență Socială au posibilitatea de a se reorienta profesional, Asistentul Personal NU POATE!

2023-05-02 @ 07:39
Țerigariu Claudia

Bună ziua
Aceeași situație este și în Asistența socială! Asistentii personali au obținut acest drept în instanță. Pe lângă încălcarea acestiu dreprept ne lovim de salarii calculate gresit din 2018 de cand avem salariul de bază sub salariul minim garantat pentru gradațiile1-5, situație care din 2022 a dus la desființarea gradației și încălcarea și mai multor drepturi salariale! Umilitor si un atac direct la dreptul la o viață decenta!

2023-05-02 @ 07:08
Miu Elena

Buna ziua! Citesc si mă minunez! Normal ca se știa, asta s-a si vrut. Economie în invătamânt si sporuri la nesimtiti! Au un spor, cât salariul unei d-ne de serviciu si a angajatilor din auxiliar! Vad ca aici se pomeneste, doar de prof. Dar proștii care asigura toate facilitatiile in scoli, iar nu intra? Cine calculeaza, salariile, cine se ocupa in secretariate, adm. contabilitate, biblioteci, d-ne serviciu, vin de la Minister sa faca treaba lor! Cu învățamântul toți s-au sters la fund! Ca să ajungi într-o functie, un fraier de învătator, le-a pus pixul in mână să-i invete să scrie legile doar ptr ei. Rusine!

2023-04-28 @ 09:46

În răspuns la: Despre prima de instalare și indemnizația de instalare

Comentariu de la: Aristică Tudoran Vizitator

Aristică Tudoran

Înțeleg că această indemnizație de instalare se acordă tuturor angajaților la stat, așadar și celor din teatrele țării noastre. În afară de cele două condiții pe care le-am găsit pe acest site și în lege (primul an de activitate cu contract individual de muncă de la absolvirea studiilor și locul de muncă să fie într-o altă localitate) în cazul pentru care vă rog un răspuns s-a invocat o a treia condiție, anume să fi fost înregistrat ca șomer înainte de angajare. Sunt două tipuri de astfel de sume? Indemnizație de instalare și primă de instalare? E legală cea de a treia condiție, cu înregistrarea anterioară angajării ca șomer? Vă mulțumesc.

admin
Nu se pot invoca condiții inexistente în lege, deci e ilegal. E vorba de indemnizația de instalare.

2023-04-24 @ 18:38
noemi

Este posibil sa primesc indemnizatie de instalare daca primaria nu vrea sa-mi dea?….spune ca nu are fonduri si nu imi poate oferi, chiar daca este dreptul meu. Ce-mi sugerati sa fac? M-ar putea ajuta Sindicatul cu ceva?

admin
Dar ce treabă are primăria? Dvs faceți cererea către școala. Obligația e a școlii nu a primăriei. Dacă școala refuză atunci puteți merge în instanță. Sindicatul vă poate reprezenta în instanță.

2023-03-18 @ 18:29
Alin

Buna ziua !
Am norma intreaga de profesor la o scoala, plus o ora suplimentara.
In alta scoala am 6 ore suplimentare. La aceste ore suplimentare se plateste sporul rural, stres etc ? Mentionez ca venitul brut pe ora, in scoala unde am baza, este de 66 lei, iar in cealalta scoala unde am doar ore suplimenrare am 53 lei.

Multumesc !

admin
Categoric da. În tariful orar se include specialul, ruralul, simultanul și stresul.

2023-03-08 @ 10:52

În răspuns la: Legislaţie

Comentariu de la: Lidia Vizitator

Lidia

Buna ziua, tocmai am primit fluturasul pe luna ian 2023. In fluturas sporul de suprasolicitare este mult mai mic fata de cel din aplicatie. Cautand pe net am gasit urmatorul text:

“Pentru bazele de salarizare a ISJ-urilor:
– Pentru personalul didactic auxiliar ISJ, gradația de merit nu se adăuga în Venitul brut realizat
– Recomandăm verificarea tuturor pozițiilor cu spor de suprasolicitare neuropsihică să aibă aceeași valoare cu decembrie 2022;
dacă sunt valori ale sporului de suprasolicitare neuropsihică peste nivelul din decembrie 2022, recomandăm ca diferența să fie introdusă pe Diminuări brute pentru a elimina necesitatea realizării unui stat de plată rectificativ. “
Menionez ca nu sunt angajat al ISJ.

Ce se intampla? Unde sa caut cum se calculeaza sporul de suprasolicitare? La care salariu se aplica? La cel de baza realizat sau la cel brut realizat?

Multumesc!

admin:
Am scris aici despre ce este vorba:
https://invatamantpreuniversitar.ro/index.php/csi/este-legala-plafonarea-sporurilor-si-indemnizatiilor-la-cei

2023-02-15 @ 09:25

În răspuns la: Despre prima de instalare și indemnizația de instalare

Comentariu de la: Nedelcu Andreea Vizitator

Nedelcu Andreea

Buna seara! Am și eu o întrebare. Am terminat facultatea în 2021, iar în toamna aceluiaș an am dat examen pentru suplinitori și am obținut un post de învățător. Mi s-a spus la aceea școală ca nu mi se poate da prima de instalare pentru ca nu sunt titular. Anul acesta sunt încadrată într-o alta școală, pe catedra de învățător suplinitor calificat, în urma examenului de titularizare. Întrebarea mea este, pot beneficia de aceasta prima de instalare?

admin
Dacă prima școală nu era în localitatea de domiciliu atunci acolo faceți cererea. Atenție să nu se prescrie. Dacă trec 30 de zile și nu primiți, mergeți la sindicat să vă reprezinte în proces.

2023-01-05 @ 20:24
Nicolae

Buna ziua!

Sunt in al treilea an in învățământ și nu am beneficiat de prima de instalare. Menționez ca sunt angajat intr o instituție in care am avut domiciliu pana acum o luna. As vrea sa știu dacă pot beneficia de prima in aceasta situație???

admin
”La încadrarea într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate după absolvirea studiilor”
Deci legea nu face referire la serviciul dvs actual ci la primul serviciu după absolvirea studiilor.

2022-12-09 @ 20:23
MARIANA

Buna ziua!
Vă rog din suflet o lamurire!
Un cadru didactic angajat din 1993, ca înv supl.necalificat. Are întreruperi cu somaj.
Din 2000, a fost incadrata calificat fara intreruperi in inv. Deci are vechime efectiva in inv. fara intrerupere 22 ani, total vechime 25 ani. Intrebare: Cum trebuie incadrata in edusal. 20-25 ani, sau peste 25 ani.?

admin
Vechimea se socotește în ani, luni și zile nu așa. Nu contează că a fost necalificat, tot vechime în învățământ e. Atenție la șomaj pt că au fost perioade când era vechime în muncă.
Folosiți aplicația.
https://vechime.invatamantpreuniversitar.ro

2022-12-09 @ 10:58

În răspuns la: Despre prima de instalare și indemnizația de instalare

Comentariu de la: Ella Iorgu Vizitator

Ella Iorgu

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg anumite detalii legate de prima de instalare si de ” primul an de activitate".
Am terminat facultatea in 2020 si m-am angajat ca suplinitor intr-o scoala. Auzisem ceva de prima de instalare, dar fiind suplinitor, nici nu m-a bagat cineva in seama cand am intrebat la secretariat. Anul acesta am reusit sa ma titularizez in aceeasi scoala, am domiciliul in alta localitate si nu stiu daca mai am dreptul la aceasta prima.
Ma puteti lamuri, va rog frumos ,legat de acest lucru? Cum adica putem beneficia de aceasta in primul an de activitate in termen de 3 ani? \in cazul meu este vorba de prima de instalare sau indemnizatie?
Va multumesc respectuos!

admin:
Citiți art. 23 din HG nr. 281/1993 de la pct 1.
Faceți cererea către școală dacă tot acolo sunteți. Înțeleg că dreptul s-a născut în sep 2020 la angajare. Au trecut doi ani și aproape 3 luni deci încă n-au trecut cei 3 ani și nu s-a prescris. Atenție la termen acum să nu treacă cei 3 ani iar dacă nu vă dă maxim până la expirarea celor 3 ani mergeți în instanță. Să vă reprezinte sindicatul dacă sunteți membru.

2022-11-25 @ 17:21

În răspuns la: Ghid pentru calcularea diferențelor acordate de OUG 48/2022

Comentariu de la: Simeoni Rodica Vizitator

Simeoni Rodica

Buna ziua ,va mulțumim pt informații ..Ce nu înțeleg este diferența de bani ,primită in prima transa ,raportată la colegele cu aceleasi condiții.M am pensionat la 1 decembrie 2020 ..după o vechime de 41 ani și am primit 95 lei..colegele ,350 lei..,ce sa zic ce diferente fata de colegele care lucrează ,450 ,800 ,mi se par mari diferențele și ar trebui propusă o ordonanță in care pensionarii sa ia banii ,nu eșalonat pe 5 ani..ci mai repede..va mulțumesc !!!!

admin
Nu mai comparați cu alții. La fiecare e diferit în funcție de încadrare și creșterile/majorările avute. Cereți de la școală ”Raportul necesar plăți oug48” și verificați dacă sunt incluse toate lunile cu tranșe înghețate și toate lunile în care ați avut special, merit, dirigenție sau simultan în perioadele menționate în postare. După ce verificați dacă sunt incluse toate lunile trebuie să treceți la calcule pe fiecare lună în parte. Aveți mai sus și un fișier în Excel ajutător…

2022-11-23 @ 08:37

În răspuns la: Ghid pentru calcularea diferențelor acordate de OUG 48/2022

Comentariu de la: Mirela Gheorghescu Vizitator

Mirela  Gheorghescu

Bună seara ! Am fost educatoare titulara la Grădiniță cu P.P. Nr1 Motru-Gorj, iar la 1 septembrie 2018, am ieșit la pensie. Datorita legii 153 /2017, deși aveam peste 40 de ani vechime în munca/ învățământ ,am rămas în transa de vechime :” 35-40 ani. Am fost anunțată de unitate, în data de 4 noiembrie a.c.,ca primesc 5% din redeschiderea transelor vechi de salarizare,(vechime în munca),primind 103 RON. În aceasta situație ce trebuie sa fac ? Sa duc la Casa de Pensii adeverință cu suma ultimei tranșe de vechime, pentru recalcularea pensiei pe ultimii 4 ani în care am primit pensie aferenta salariului de încadrare 35-40 de ani vechime ? De fapt apărea ” peste 25 de ani vechime…"! Mulțumesc anticipat ! Aștept răspunsul d-voastra !

admin
Nu cunosc despre pensii absolut nimic.

2022-11-21 @ 17:33
Mirela C.

Buna ziua. Trecerea de la o transa de vechime la alta se face automat de catre responsabilul cu salariile sau trebuie facuta solicitare scrisa? Concret , la 01.09.2022, trebuia să trec la tranșa de vechime 20-25. De-abia din luna octombrie apare pe fluturas modificarea. In septembrie sunt la transa veche. M-ar ajuta si o trimitere legala. Va multumesc foarte mult.

admin
Promovarea se face cu data de 1 a lunii următoare. Adică dvs trebuia să promovați cu data de 1 oct 2022. Nu e nevoie să faceți o cerere în acest sens pt. că e obligația școlii să facă acest lucru. Citiți art 66 alin 6 din CCM. E bine totuși să faceți ca să nu vă sară lucru care deja înțeleg că s-a și întâmplat. Solicitați în scris stat rectificativ pentru luna septembrie și justificați cu faptul că dvs promovați cu 1 sep nu cu 1 oct.

2022-11-16 @ 07:59
Ana Maria

Buna seara! Am primit fluturașii și surpriză … nu am primit nimic pe OUG48 . Lucrez în învățământ din 2008 , sunt prof.pentru invatamant prescolar si secretara a spus ca eu nu trebuie sa primesc . În schimb au primit alți colegi suplinitori, care au trecut prin scoala 1 an. Nu mai înțeleg nimic!

admin
Păi dvs nu știți dacă ați avut tranșele vechi înghețate sau dacă ați avut specail, merit, dirigenție sau simultan în perioadele menționate în postare? Verificați aceste lucruri și dacă ați avut solcitați școlii să vă dea ”Raportul necesar plăți OUG48” menționând exact ce beneficiați și pe ce perioade ca să nu conteste că nu aveți nimic de luat.

2022-11-15 @ 19:33

În răspuns la: Ghid pentru calcularea diferențelor acordate de OUG 48/2022

Comentariu de la: IONIȚĂ MARIA Vizitator

IONIȚĂ  MARIA

Buna seara! Indraznesc sa supun atentiei dvs situatia mea. Astfel:
* la data de 01.09.2018 ar fi trebuit sa trec la transa veche “peste 40 de ani", dar era inghetata;
* din 05.10. 2018 pana in 04.09.219 am fost in concediu medical (pe motiv oncologic);
* din 05.09.2019 pana in 31.08.2020 am lucrat cu norma intreaga ca PIP.
De la 01.09.2020 am devenit pensionara.
Intrebare: perioada in care am beneficiat de concediu medical intra sub incidenta oug 48?
Multumesc anticipat!

admin
1. Având în vedere că și indemnizațiile de concediiu de odihnă se recalculează în baza oug48, nu văd de ce să nu se recalculeze și concediile medicale. Există o singură discuție. Concediul medical are formula nr zile concediu medical înmulțit cu media zilnică a veniturilor pe ultimele 6 luni anterioare. La dvs din cele 6 luni anterioare înțeleg că doar ultima era cu tranța înghețată. Deci clar se schimbă media zilnică a veniturilor care intră în formula medicalului.
2. art 1 din oug48, primiți diferențe pt tranșa veche de la 35-40 la peste 40 pt perioada 01.09.2018 … 01.09.2020
3. art 2 din oug48, primiți diferențe pt dirigenție pt perioada 05.09.2019 - 01.09.2020. Pt 01.01.2019 - 05.09.2019 nu puteți primi pt că în această perioadă erați în medical iar așa cum am spus medicalul e în funcție de media zilnică a veniturilor pe cele 6 luni anterioare intrării în medical ori acele 6 luni sunt în afara perioadei menționate la art 2 din oug48.

2022-11-15 @ 00:17

În răspuns la: Ghid pentru calcularea diferențelor acordate de OUG 48/2022

Comentariu de la: Boiciuc Maria Alexandra Vizitator

Boiciuc Maria Alexandra

Bună seara! Sunt angajată în învățământ din 2016, iar în acea perioadă am fost angajată în 3 unități, am primit bani doar de la una singură, oare se mai poate face ceva în acest caz? Mulțumesc frumos pentru restul informațiioor.

admin
Oameni buni, nici nu pot răspunde la această întrebare. E ca și cum m-ați întreba dacă voi ajunge vreodată pe Jupiter, fără supărare. Cum pot eu spune dacă celelalte trebuie să vă dea sau nu? Dvs personal trebuie să verificați dacă ați avut tranșe înghețate, special, merit, dirigenție sau simultan în perioadele menționate în postare. Eu nu pot ști aceste lucruri.
Totuși fiind angajată din 2016 iar prima ”cotitură” pe tranșele vechi fiind la 6 ani iar 2016+6=2022 adică este după 01.09.2021 adică în afara perioadei menționate de art 1 din oug48 pot spune cu certitudine că nu ați avut tranșe înghețate. În cazul dvs nu poate fi vorba decât de special, merit, dirigenție sau simultan pe art 2 din oug48. Bănuiesc că ați avut doar dirigenție. Dirigenție nu puteați avea decât într-o singură școală adică școala care v-a dat diferențe probabil. Nu puteați să aveți în toate 3 dirigenție. Dar am mers pe presupunerea că ați avut doar dirigenție ori mai sunt și celelalte 3 care nu știu dacă le-ați avut. Merit cu siguranță nu aveați cum să aveți. Mai rămân două dar numai dvs știți dacă ați mai avut și special sau simultan.

2022-11-14 @ 18:33